krzys301, odnoszę wrażenie, że albo nie pojeździłeś porządnie DSG na S ( powiedzmy tak z tydzień czasu ), albo masz zepsutą skrzynię :diabelski_usmiech .
Zresztą jak chcesz "manuala" zamiast DSG to wrzucasz na stałe na +/- i skrzynia nic nie zrobi bez twojego polecenia ( chyba, że zejdziesz za nisko/wysoko z obrotami ).
Nie mówię, że DSG jest bez wad, ale po 1,5 roku i ponad 50 tyś km z 1,8 TSI+DSG nie ma mowy żebym dobrowolnie wrócił do manuala.
A co do spalania na S... w mieście zrobienie 15l/100km nie jest żadnym problemem :twisted: ...
Zresztą jak chcesz "manuala" zamiast DSG to wrzucasz na stałe na +/- i skrzynia nic nie zrobi bez twojego polecenia ( chyba, że zejdziesz za nisko/wysoko z obrotami ).
Nie mówię, że DSG jest bez wad, ale po 1,5 roku i ponad 50 tyś km z 1,8 TSI+DSG nie ma mowy żebym dobrowolnie wrócił do manuala.
A co do spalania na S... w mieście zrobienie 15l/100km nie jest żadnym problemem :twisted: ...
. Ja paroma jeździłem i uważam, że to fajna skrzynia i szybka. Nawet jak Ci wrzuci wysoki bieg - wyczuwa charakterystykę jazdy, to jak depniesz chcąc przyśpieszyć szybko reaguje na gaz (zasługa podwójnej konstrukcji). Chyba zbyt pesymistycznie oceniasz dsg, albo masz jakiś zwalony egzemplarz do użytkowania, albo żebyś otworzył oczy polecam przesiąść się do automatu innej marki i zobaczyć czas reakcji. Według mnie dsg zmienia biegi na równi ze sprawnym kierowcą.

Teraz psuje Ciebie 

Komentarz